ریزش ارثی موی سر و کاشت مو به عنوان تنها راه درمان
ریزش موی ارثی
ریزش موهای ارثی یکی از دلایل شایع ریزش موی سر است که میتواند در افرادی که ژن آن را از پدر و یا مادر خود به ارث بردهاند، رخ دهد. نشانههای این مشکل از اوایل سنین 20 سالگی آغاز میشود و در صورت داشتن هر دو پدر و مادر مبتلا به این مشکل، فرزند نیز ممکن است دچار آن شود. ریزش موها ممکن است در بخشهای مختلفی از سر یا فقط در یک بخش مشخصی از سر اتفاق بیفتد.
برای جلوگیری از ریزش موهای ارثی، میتوانید از ماینوکسیدیل استفاده کنید. این دارو را روزانه دو بار بر روی محل مورد نظر باید استفاده کنید. همچنین داروهای دیگری نیز برای جلوگیری از ریزش موها برای مردان و زنان وجود دارد، اما خانمها باید از عوارض جانبی این داروها مراقبت کنند. مصرف ماینوکسیدیل برای زنان باردار یا شیرده ممنوع است و برای مردان نیز از داروهای خوراکی و فاینستراید استفاده میشود.
اما روش پیوند مو در حال حاضر بسیار محبوب است و به یکی از راهحلهای مشکل ریزش مو، به خصوص در آقایان تبدیل شده است. این روش به دلیل کاهش تعداد موها و ناهنجاری در خط رویش موی سر، مشکل بسیاری از افراد را حل میکند. به این ترتیب، بسیاری از افراد برای رسیدن به زیبایی، از این روش استفاده میکنند.
در حال حاضر چه روشهایی برای پیوند مو وجود دارد؟
در کل، سه روش برای پیوند مو وجود دارد. یکی از این روشها FUT نام دارد. در این روش، یک باریکه از پشت سر به ضخامت یک سانتیمتر و به طول ۲۰ تا ۲۵ سانتیمتر برداشته میشود و فولیکولهای مو از آن خارج میشود. سپس ناحیه برداشته شده بخیه زده میشود و در نهایت فولیکولهای مو در قسمت جلوی سر کاشته میشود.
روش دوم به نام FIT است که فولیکولهای مو به صورت گروهی و دانهای از پشت سر برداشته میشود. این روش نیازی به جراحی ندارد و تعداد بسیاری از واحدهای فولیکول مو به جلوی سر منتقل میشود.
روش سوم یک ترکیب از روشهای اول و دوم است. این روش به دلیل انجام یک جراحی بزرگ و عدم پاسخگویی مناسب از نظر عملی، محسوب میشود.
تنش و فشار بالا میتواند دلیل اصلی ریزش مو، به ویژه در آقایان باشد. کاشت مو به روش SUT یک تکنیک غیرجراحی برای جبران ریزش مو است. این روش از دستگاههای تمام اتوماتیک و با نظارت بهترین متخصصین با تجربه استفاده میکند و تا ۱۴۰۰۰ تار مو واقعی را کاشت میکند که نسبت به روشهای قدیمی دیگر سه برابر افزایش یافته است. بیماران میتوانند در روش SUT خط رویش طبیعی و تراکم بالای مو را مشاهده کنند و افرادی که موهای پیوند زده شده را مشاهده میکنند، نمیتوانند تشخیص دهند که آیا موها پیوند زده شدهاند یا نه.
معمولا در یک جلسه چند تار مو میتوان کاشت؟
هر چه تراکم میزان موهای پشت سر بیشتر باشد تعداد واحدهای فولیکول مو نیز بیشتر میشود. ممکن است مویی که از پشت سر برداشته میشود تک دانه و یا چند دانهای باشد. به عنوان مثال اگر از یک فرد زار مو برداریم هزار تار مو میتوان کاشت ولی اگر موهای فرد چهارتایی باشد به ۴ هزار تار مو ارتقا مییابد که این حالت به نوع مو اشخاص بستگی دارد. به طور کلی در ۳ روز پشت سرهم بیشتر از ۶ تا ۷ هزار تارمو نمیتوان برای اشخاص کاشت.
چه نوع دستگاه کاشت مویی برای اشخاص مناسب است؟
در حال حاضر ۹۹ درصد گروههای پیوند مو از دستگاه استفاده نمیکنند بلکه تنها از هولدر (بردارنده فولیکول مو) استفاده میکنند و یک درصد گروهها از دستگاهی استفاده میکنند که به سبب نبود استانداردهای لازم مرسوم نیست.
علت اینکه در بعضی اشخاص عمل پیوند مو با موفقیت انجام نمیشود چیست؟
پیوند مو در یک درصد موارد ممکن است رشد نکند که به این پدیده X میگویند و بسیار نادر است ولی اصولا موهای کاشته شده که از پشت سر به جلو سر انتقال داده میشود رشد میکنند.
چه مراقبتهایی قبل و بعد ازعمل پیوند مو لازم است؟
قبل از کاشت بهتر است از مصرف مسکنهایی مثل آسپرین، بروفن و ویتامین E به سبب اینکه ایجاد خونریزی میکنند اجتناب کنند و اگر بیمار داروی خاصی استفاده میکند حتما باید به پزشک خود اطلاع دهد.بعد از انجام پیوند مو فقط در دو تا سه هفته اول از ورزش سنگین اجتناب کنند و شستشوی ناحیه باید بسیار آرام باشد. بعد از این مدت به طور کامل دیگر مو نیازی به مراقب خاصی ندارد و موها رشد پیدا میکند. به طوری که حتی بعد از رشد قابل اصلاح نیز می باشند.
عمل پیوند سن خاصی را میطلبد؟
پیوند وابسته به سن نیست ولی در سنین زیر ۲۵ سال به سبب اینکه شکل ریزش مو کامل نشده است پیشنهاد نمیشود.
در پایان برای متقضاضیان این عمل چه پیشنهاد ی دارید؟
متقضایان پیوند مو حتما باید تحت نظر متخصص مربوطه این عمل را انجام دهند تا از هر گونه عوارض جلوگیری به عمل آید و باید به مراکزی مراجعه کنند که سابقه پیوند موفقیتآمیزی داشتهاند.
با کاشت موی طبيعی می توان تراکمی شبيه تراکم موهای کاملاً طبيعی (خدادادی) ايجاد کرد.
در کاشت موی طبيعی شکاف های بسيار ظريفی برای قراردادن گرافت ها در پوست منطقه طاس ايجاد می گردد. اگر اين شکاف ها خيلی به همديگر نزديک باشند پوست بين آنها پاره شده و دو شکاف کوچک تبديل به يک شکاف بزرگ می شود که چيز مطلوبی نيست. لذا مجبوريم يک فاصله حداقلی را رعايت کنيم. فاصله فوق حدود 3-2 برابر فاصله بين موهای با تراکم عادی بوده و به همين نسبت هميشه تراکم موهای کاشته شده در جلسه اول کمتر از تراکم موهای عادی است. در جلسات بعدی می توان اين فاصله را کمتر و کمترنمود (البته با توجه به محدوديت تعداد موهای قابل برداشت از پشت سر) ولی به هرحال هيچگاه از نظر فاصله بين موها مانند موهای طبيعی نخواهدشد و بالطبع تراکم کاملاً شبيه موهای طبيعی هم بوجود نخواهدآمد. تراکمی که می توان بطور معمول در جلسه اول کاشت مو ايجادکرد 35 – 30 گرافت در هر سانتيمتر مربع است که آن را می توان در جلسات بعدی به 50 – 45 افزايش داد. تبليغات رسانه ها بخصوص مطبوعات و کانال های ماهواره ای مبنی بر ایجاد تراکمی شبيه تراکم موی عادی (و گاهی بيشتر از تراکم موی طبيعی !) شيادی محض بوده و صحت ندارد.
انتخاب روش پیوند زدن مو برای انجام عمل کاشت مو به منظور بازیابی موهای از دست رفتهی شما، تصمیم بزرگی است. زمانی که هریک از روشهای کاشت مو را انتخاب میکنید، طبیعی است که بخواهید بدانید این تکنیک برای شما چه قدر هزینه خواهد داشت. اغلب افرادی که میخواهند عمل کاشت مو را انجام دهند، در مورد هزینههای آن نگران هستند. هزینه کاشت مو برای هر فرد متفاوت است و عوامل بسیاری هستند که در تعیین هزینهی نهایی عمل کاشت مو دخیل هستند.