جراحی زیبایی چانه
معیار شما برای پذیرش یک بیمار جراحی پروتز چانه چیست؟
جراحی پروتز چانه از نظر درمانی برای کسانی انجام می شود که چانه عقب رفته ای دارند و بعد از این عمل، ابعاد اجزای صورتشان هماهنگ تر می شود. اولین قدم ما بررسی زوایای فکی و وضعیت قرارگیری دندان های بالا و پایین روی هم است. مثلا اگر دندان های فک پایین خیلی عقب تر از دندان های فک بالا باشد، جراحی پروتز چانه تاثیریروی وضعیت بیمار ندارد. اگر زاویه های مورد نظر ما در ناحیه فک مشکلی نداشتند، می توانیم کوچکی چانه را با روش های جایگذاری پروتز بر چانه بیمار جبران کنیم.
پروتز چانه
اگر چانه شما کم برجستگی داشته و به سمت عقب کشیده باشد، ممکن است نیاز به جراحی پروتز چانه داشته باشید. در جلسه مشاوره، وضعیت فک بالا و پایین، وضعیت دندانها و قرارگیری دندانهای ردیف بالا و پایین بررسی میشود. اگر صورت شما تنها نیاز به برجسته کردن ناحیه چانه داشته باشد، شما ممکن است برای جراحی زیبایی چانه مناسب باشید. در این جراحی، از پروتز دائمی جامد برای برجسته کردن چانه استفاده میشود. برای این کار، از ژل دائمی یا موقت هیچگاه استفاده نمیشود. برای تعبیه پروتز، دو روش وجود دارد: از طریق دهان و یا از طریق پوست ناحیه چانه. در حالی که در روش داخل دهانی برشی روی پوست ندارد، اما به دلیل وجود محل برش در داخل دهان و در معرض باکتریهای دهان، احتمال عفونتهای زخم و پروتز و تشکیل فیستولهای دهانی در این روش بیشتر است. به عنوان یک پزشک، من به بیمارانم توصیه میکنم از روش خارج دهانی و از طریق پوست زیر چانه استفاده کنند. اسکار محل برش کوچک و در ناحیه زیر چانه و بدون دیدار است و در اکثر موارد بسیار محو میشود. میتوان جراحی زیبایی چانه را همزمان با جراحی زیبایی بینی انجام داد.
برای جلو آوردن چانه روش های متفاوتی وجود دارد:
الف) تزریق ژل ب) تزریق چربی ج) بریدن قسمتی از استخوان چانه و به جلو کشیدن آن د) گذاشتن پروتز
تکنیک جراحی پروتز چانه چگونه است؟
جراحی فک و چانه میتواند تحت بی حسی موضعی یا بیهوشی عمومی انجام شود. این جراحی با انجام یک برش کوچک از طریق دهان بین لثه و لب پایین انجام میشود. این برش به منظور انتقال بافت به محل مناسب برای قرار دادن پروتز فک و چانه استفاده میشود. پروتز چانه ممکن است از جنسهای مختلفی تهیه شود، اما شایعترین آنها سیلیکون است. از آنجا که سیلیکون ایجاد واکنش بافتی نمیکند، احتمال التهاب و پس زدن آن کمتر است و در صورت نیاز به بیرون آوردن، میتوان آنرا به آسانی خارج کرد. گاهی از بافتهای انسانی مانند استخوان یا غضروف نیز برای ساخت پروتز استفاده میشود، اما احتمال جذب مقداری از آن وجود دارد.
در صورتی که فک پایین کوچک و عقب باشد، از یک برش داخل دهان بزرگتر استفاده میشود. در این حالت، مقداری از قسمت پایین استخوان فک برش داده و به اندازه دلخواه جلو آورده و مجددا به استخوان اصلی فیکس میشود.
در هر دو صورت، برش داخل دهان با بخیههای قابل جذب دوخته شده و فک پایین توسط چسب یا بریس بیحرکت میشود.
پروتزها چه عوارضی می توانند داشته باشند؟
الف) عوارض پروتزها بسیار اندک اند. از جمله هماتوم (تجمع خون) در ناحیه عمل،عفونت و پس زدن پروتز که در کمتر از 1 درصد موارد اتفاق می افتد. ب)ممکنست در موارد نادری اعصاب حسی ناحیه لب بالا و پایین آسیب ببیند که فقط حس این نواحی را تحت تاثیر قرار می دهد و از نطر حرکتی مشکلی بوجود نخواهد آمد. در بسیاری موارد کم حسی و یا بی حسی به مرور از بین خواهد رفت. در موارد نادر بی حسی دائمی خواهد بود. ج) عدم تقارن در پروتزها یکی دیگر از عوارض بوده که نیاز به اصلاح با جراحی مجدد خواهند داشت.
نكاتي كه لازم است بيمار بداند :
1- استفاده از برش داخل دهان منجر به هیچ برشی روی پوست صورت شما نمیشود، اما بعد از جراحی فک و چانه، چسب به صورت شما اعمال میشود تا از ورم صورت جلوگیری شود. 2- اگر نیاز به جراحی پلک پایین وجود داشته باشد، میتوان پروتز را از همان برش پلک پایین قرار داد. 3- اگر نیاز به کشیدن پوست صورت وجود داشته باشد، پروتز از همان برش مربوطه قرار میگیرد. 4- پس از عمل، بهتر است تا 24 ساعت از کمپرس سرد برای صورت استفاده کنید. برای این منظور، کافی است تعدادی قطعه یخ را درون یک کیسه فریزر قرار داده و آنها را روی صورت خود قرار دهید. 5- بعد از جراحی، داروهای ضد باکتری را به دقت مصرف کنید. 6- روزانه سه بار دهان خود را با محلول ضدعفونی کننده بتادین شویید. 7- پس از عمل، به مدت دو روز از رژیم غذایی نرم استفاده کنید، سپس میتوانید هر نوع غذایی را مصرف کنید. 8- نخهای بخیه داخل دهان شما قابل جذب هستند و نیازی به کشیدن آنها نیست.