درمان کک و مک

15598412420314989190169115792452014714273

عبارت "کک و مک" معمولا در ذهن بسیاری از افراد، تصویر یک پسر یا دختر کوچک با موهای قرمز و صورتی پر از لکه‌های قرمز را تداعی می‌کند.

افرادی که با عارضه کک و مک مبتلا هستند، باید به خودشان بیشتر اهمیت دهند، زیرا تابش نور خورشید ممکن است تعداد لکه‌های پوست آنها را افزایش دهد. بنابراین، اگر آنها در زیر نور خورشید قرار بگیرند، ممکن است به جای این که برنزه شوند، بیشتر لکه‌ها روی سر و صورتشان ظاهر شود.

برای درمان کک و مک، روش‌های مختلفی وجود دارد و هزینه رفع آن‌ها بسته به روش انتخابی، متفاوت خواهد بود.

لیزر درمانی

یکی از روش‌های درمان و رفع کک و مک، استفاده از ضد‌آفتاب، پرهیز از قرار گرفتن در معرض نور شدید خورشید و ایجاد پوشش مناسب پوست مثل از انواع حفاظ‌ها (کلاه و عینک) و کرم ضد‌آفتاب است. هرچند درمان قطعی برای این عارضه وجود ندارد، اما این روش‌ها می‌توانند در کاهش آن نقش داشته باشند.

پزشکان و متخصصان پوست و مو و زیبایی برای بوجود آمدن کک و مک، به ملانین (موادی که طیف‌های لیزر را جذب می‌کند) اشاره می‌کنند. نور و اشعه لیزر می‌توانند این مشکل را تا حدی از بین ببرند، اما در بیشتر موارد، درمان به صورت موقتی است و اینکه به‌طور دائمی از بین برود، بستگی به نوع پوست و ژنتیک شخص مراجعه‌کننده دارد. همچنین انجام مراقبت‌های دیگر نیز می‌تواند در دائمی شدن بی‌تأثیر نقش داشته باشد.

تا به حال لیزر‌های متعددی برای درمان کک و مک ساخته و به‌کار گرفته شده‌اند. اما باید توجه داشت که تست درمانی باید در جلسه اول انجام شود. به عبارت دیگر، یک منطقه از صورت که دچار لک است، با انرژی‌های متفاوت لیزر شود و در صورتی که بعد از یک ماه نتیجه لیزر خوب بود، سایر مناطق مبتلا هم لیزر شوند.

لایه بردارهای شیمیایی

برای درمان کک و مک، روش‌های مختلفی وجود دارد که باید توسط پزشک متخصص پوست مورد بررسی قرار گیرد. یکی از روش‌های درمانی، استفاده از لایه‌بردارهای شیمیایی است که می‌تواند به بهبود و صاف کردن پوست کمک کند. اما باید توجه داشت که این روش ممکن است عوارضی مانند قرمزی، پوسته پوسته شدن و تاول شدن را به دنبال داشته باشد. بعد از چند روز، پوست شما لایه‌ای جوان و تازه پوشانده می‌شود که نه تنها صاف‌تر و نرم‌تر است، بلکه لک‌های روی آن نیز کمرنگ شده و گاهی حتی محو می‌شوند.

همچنین، لایه‌بردارهای ساده‌تری نیز وجود دارند که می‌توانید خودتان در خانه از آن‌ها استفاده کنید. یکی از این لایه‌بردارها، استفاده از لیمو ترش است. لیمو ترش به دلیل دارا بودن اسید لایه‌برداری بسیار موثر است و می‌تواند به سفید شدن پوست کمک کند. در بسیاری از موارد، می‌تواند کمک کننده در حذف دایمی لک‌ها و کک و مک باشد. اما باید توجه داشت که استفاده از لایه‌بردارهای ساده‌تر در موارد شدید، بهتر است توسط پزشک مورد بررسی قرار گیرد.

درمان‌های خانگی

از درمان‌های طبی که بگذریم، می‌رسیم به برخی درمان‌های خانگی که ممکن است کم‌ وبیش مؤثر باشد:

• کمی خامه ترش روی قسمت‌هایی که کک‌ و‌مک دارید، بزنید. بعد از ۱۰دقیقه این ماسک را با دستمال مرطوب از روی صورتتان پاک کنید و از مرطوب‌ کننده در این نقاط استفاده کنید.

• آبلیمو یکی دیگر از پیشنهادها برای کمرنگ کردن جای جوش و رفع کک ومک صورت است. با انگشتتان آبلیمو را به قسمت‌های لک ‌دار صورتتان بزنید. نیازی نیست بعد از این کار پوست را بشویید چون آبلیمو جذب پوست می‌شود.

• ماسک‌هایی با پایه میوه مثل توت‌فرنگی، هلو و خیار برای کمرنگ کردن این لک‌ها موثر است.

• صورتتان را با شیر بشویید. اسیدلاکتیک موجود در شیر یک لایه‌بردار ملایم است و به مرور رنگ این لک‌ها را کم می‌کند.

• قبل از خوابیدن به نقاط کک ‌و‌مک ‌دار ویتامین E بزنید.

• یکی دیگر از پیشنهادهای خانگی، استفاده از عسل است. یادتان باشد بعد از زدن عسل، به آرامی و با آب گرم آن را از صورتتان بشویید.