تزریق ژل و بوتاکس

17

وجود روش‌های متعدد برای کاهش یا از بین بردن چین و چروک‌های ناشی از پیری به وسیله تزریق ژل، بوتاکس یا چربی‌ها، امکان‌پذیر است. این روش‌ها، علاوه بر پرکردن چروک‌ها، ممکن است اثرات دیگری نیز داشته باشند.

بسیاری از خانم‌ها تمایل دارند اطلاعات بیشتری درباره انواع جراحی‌های زیبایی و عوارض هر کدام را داشته و بدانند آیا این عمل‌ها توصیه می‌شوند یا خیر. افزایش سن ممکن است باعث ایجاد چین و چروک در ناحیه گونه، کنار چشم و خط خنده شود یا باعث شود که فرد دوست داشته حجم لب‌های‌شان را افزایش دهد.

روش شایع‌ترین برای حجیم‌سازی این روزها، تزریق ژل یا چربی است. اما متخصصان پوست و مو تاکید می‌کنند که باید از عوارض ناشی از تزریق ژل‌های غیراستاندارد توسط افراد غیرمتخصص، هوشیاری کرد.

تجدید تزریق چربی باید به‌طور مداوم انجام شود. معمولاً 6 تا 9 ماه بعد از نخستین تزریق، تزریق دوباره مورد نیاز است و سپس هر 2 سال باید تکرار شود. باید توجه داشت که حدود 60 درصد چربی تزریق شده حتی اگر کاملاً جذب شود، همچنان در محل تزریق باقی می‌ماند.

انواع ژل ها

اما اگر بخواهیم در مورد تزریق ژل‌های نیمه موقت توضیح دهیم باید بگوییم كه فقط چند نوع از آن‌ها تائید شده هستند مثلا یك نوع تائید شده آن، كلسیم هیدروكسی آپاتید است كه بین 2 تا 3 سال ماندگاری دارد و باید به‌طور عمقی تزریق شود. این نوع، ژل بسیار خوبی است و مثل ژل‌های دیگر چند روز اول كبودی وكمی تورم در اطراف محل تزریق دیدهمی‌شود.

نکته - تزریق ژل و بوتاکس باید حتما متخصص پوست صورت گیرد بنابراین قبل از عمل حتما با متخصص مشورت كنید.

تفاوت ژل با چربی

ژل یك ماده خارجی است و انواع مختلف آن در بازار وجود دارد. ژل‌ها به 3 گروه موقت، نیمه دائمی و دائمی تقسیم می‌شوند، البته هنوز ژل دائمی كه تمام استانداردهای دارویی را داشته باشد و هیچ عارضه‌ای نداشته باشد، ساخته نشده است. پس می‌توان گفت صحبت بیشتر روی ژل‌های موقت و نیمه دائمی است. ژل‌های موقت از متداول‌ترین انواع ژل‌ها هستند، و این‌ها ژل‌هایی هستند كه از هیالورونیك اسید ساخته شده‌اند كه علاوه بر جبران حجم از دست رفته، سنتز كلاژن را هم تحریك می‌كنند و به این وسیله به پوست قوام بیشتری می‌بخشند.

عوارض تزریق ژل

هیالورونیک اسید یک ماده طبیعی است که در پوست یافت می‌شود، اما با گذشت زمان و افزایش سن، مقدار آن در پوست کاهش می‌یابد. با استفاده از تزریق ژل، این ماده به پوست وارد شده و می‌تواند چین‌های پوست را کاهش دهد. اما باید توجه داشت که این ژل در بازه زمانی 6 تا 51 ماه پس از تزریق، تجزیه و جذب می‌شود و از بین می‌رود.

تجربه نشان داده است که واکنش بدن به ژل بسیار کم است، به‌ویژه اگر از ژل‌های استاندارد استفاده شود. تنها احتمالاً بعد از تزریق ژل، کبودی و کمی تورم رخ دهد که معمولاً در چند روز برطرف می‌شود. اما ممکن است در برخی افراد این اتفاق اصلاً رخ ندهد. برای کاهش کبودی‌ها می‌توانید از آناناس، قرص‌های ویتامین C، و کمپرس سرد در ابتدا و کمپرس گرم در ادامه استفاده کنید.

استفاده از ژل و بوتاکس استاندارد برای بدن ضرری ندارد، اما باید در نظر داشت که ژل یک ماده خارجی است و حتی اگر استاندارد باشد، وقتی وارد زیر پوست می‌شود، ممکن است بدن به آن واکنش نشان دهد و در موارد نادر، ممکن است چند ماه یا چند سال بعد، دچار التهاب، قرمزی یا گرانولوم (واکنش بدن) شود. بنابراین احتمال این‌که یک ژل استاندارد مشکلی ایجاد کند، وجود دارد، اما به ندرت پیش می‌آید.

ژل‌های هیالورونیک به مدت 21 ماه جذب می‌شوند، بنابراین احتمال مشکلات بسیار کمی وجود دارد و اگر مشکلی پیش آید، مربوط به همان 21 ماه است و بعد از آن، جذب می‌شود.

نکته - اگر از تزریق ژل و بوتاکس استاندارد استفاده شود تنها ممكن است بعد از تزریق دچار كبودی و كمی تورم شود كه معمولا در عرض چند روز برطرف می‌شود

نتایج درمان

مدت دوام ژل‌های هیالورونیک موقت معمولاً بین 9 تا 21 ماه است، و در برخی موارد ممکن است تا 51 ماه هم ماندگاری داشته باشد. این ژل‌ها می‌توانند با تزریق به منظور افزایش حجم لب، گونه و کاهش خطوط خنده مورد استفاده قرار بگیرند. همچنین، برای خط اخم که با بوتاکس به‌طور کامل برطرف نمی‌شود، استفاده از ژل می‌تواند منجر به بازگشت فوری حجم از دست‌رفته در پوست شود و خطوطی مانند خطوط لبخند یا پرانتزها و چین‌هایی که از کناره‌های تحتانی بینی شروع شده و تا گوشه‌های دهان ادامه پیدا می‌کنند، نیز کاهش یافته و از بین می‌روند. همچنین، با برخی انواع ژل های هیالورونیک می‌توان گود افتادگی‌های زیر چشم یا فرورفتگی‌های برخی قسمت‌های پوست را کاهش داد.

نکات قبل از تزریق

چنانچه شما زیر 18 سال می باشید برای تزریق ژل و بوتاکس نیاز به اجازه والدینتان خواهید داشت.

اگر دچار حساسیت های پوستی هستید حتما آن را به اطلاع پزشکتان برسانید.

برای بانوانی که در دوران بارداری قرار دارند تزریق فیلرهای پوستی توصیه نمی شود.

در صورتی که پوست شما دچار عفونت، زخم و یا حساسیت شده است حتما قبل از تزریق به مشاوره پزشکی نیاز خواهید داشت.

حتما به پزشکی با تجربه مراجعه بفرمایید.

منع مصرف ژل های تزریقی

_ حاملگی یا شیر دهی

_ عفونت در ناحیه درمان (مثل تب خال یا آکنه)

_ استعداد بیمار برای تشکیل گوشت اضافه (کلوئید یا اسکار هیپرتروفیک)

_ اختلالات خونریزی دهنده (مثل کمبود پلاکت های خونی یا استفاده از داروهای ضد انعقاد)

_ مصرف داروی اکوتان در 6ماه گذشته

_ آتروفی پوست (نازکی پوست ناشی از مصرف طولانی مدت کورتون یا بیماری ژنتیک مثل سندروم اهلرز-دانلوس)

_ اختلال در ترمیم (مثل ضعف ایمنی)

_ بیماریهای پوستی در ناحیه درمان (مثل ویتلیگو، پسوریازیس، اگزما)

_ بیماری کنترل نشده سیستمیک

_ واکنش حساسیتی (آنافیلاکتیک) قبلی

_ آلرژی های شدید متعدد

_ حساسیت به مواد تشکیل دهنده ژل

_ اختلات روانی یا انتظارات نامعقول بیمار