تزریق ژل و بوتاکس
روشهای زیادی برای از بین بردن یا كم كردن چین و چروكهای ناشی از پیری وجود دارد و یكی از این روشها استفاده از تزریق ژل و بوتاکس یا چربیهاست كه میتواند علاوه بر پر كردن چروك، اثرات دیگری هم داشته باشند
خانمهایی هستند كه دوست دارند درباره انواع جراحیهای زیبایی، اطلاعات بیشتری داشته باشند و عوارض هر كدام را بشناسند و بدانند هركدام چه خطراتی دارند و آیا واقعا چنین عملهایی توصیه میشوند یا نه. خانمهای بسیاری هستند كه به دلیل افزایش سن درناحیه گونه وكنار چشم و خط خنده دچار چروكهایی شدهاند یا دوست دارند حجم لبهایشان را افزایش دهند.
شایعترین روش حجیمسازی، این روزها تزریق ژل یا چربی است. این در حالی است كه متخصصان پوست و مو تاكید فراوانی بر عوارض ناشی از تزریق ژلهای غیراستاندارد به وسیله افراد غیرمتخصص دارند.
تزریق چربی را باید چند وقت به چند وقت تجدید كرد؟
چربی را باید 6 تا 9 ما ه بعد از نخستین تزریق تجدید كرد اما باز هم نیاز به تكرار دارد و زمان این تكرار 2 سال بعد است و دوباره هر 2سال باید تكرار میشود، ولی باید بدانید هربار كه چربی تزریق میشود معمولا 02 درصد پایه آن باقی میماند حتی اگر چربی كاملا آب هم شود باز هم حدود 51 درصد پایه آن باقی میماند.
انواع ژل ها
اما اگر بخواهیم در مورد تزریق ژلهای نیمه موقت توضیح دهیم باید بگوییم كه فقط چند نوع از آنها تائید شده هستند مثلا یك نوع تائید شده آن، كلسیم هیدروكسی آپاتید است كه بین 2 تا 3 سال ماندگاری دارد و باید بهطور عمقی تزریق شود. این نوع، ژل بسیار خوبی است و مثل ژلهای دیگر چند روز اول كبودی وكمی تورم در اطراف محل تزریق دیدهمیشود.
نکته - تزریق ژل و بوتاکس باید حتما متخصص پوست صورت گیرد بنابراین قبل از عمل حتما با متخصص مشورت كنید.
تفاوت ژل با چربی
ژل یك ماده خارجی است و انواع مختلف آن در بازار وجود دارد. ژلها به 3 گروه موقت، نیمه دائمی و دائمی تقسیم میشوند، البته هنوز ژل دائمی كه تمام استانداردهای دارویی را داشته باشد و هیچ عارضهای نداشته باشد، ساخته نشده است. پس میتوان گفت صحبت بیشتر روی ژلهای موقت و نیمه دائمی است. ژلهای موقت از متداولترین انواع ژلها هستند، و اینها ژلهایی هستند كه از هیالورونیك اسید ساخته شدهاند كه علاوه بر جبران حجم از دست رفته، سنتز كلاژن را هم تحریك میكنند و به این وسیله به پوست قوام بیشتری میبخشند.
عوارض تزریق ژل
هیالورونیك اسید، مادهای است به صورت طبیعی در پوست یافت میشود ولی باافزایش سن، میزان آن در پوست كاهش مییابد. با تزریق ژل، این ماده را وارد پوست میكنند تا بتوانند عمق چین بهوجود آمده روی پوست را كم كنند، البته همان طور كه گفتیم این ژل 6 تا 51 ماه بعد، تجزیه و جذب پوست میشود و از بین میرود.تجربه نشان داده است واكنش بدن به ژل بسیار كم است بهخصوص اگر از ژلهای استاندارد استفاده شود تنها ممكن است بعد از تزریق ژل دچار كبودی و كمی تورم بشود كه معمولا در چند روز برطرف میشود و میتوان گفت ممكن است در بعضی افراد این اتفاق اصلا رخ ندهد. برای از بین بردن این كبودیها میتوانید از آناناس، قرصهای ویتامین C، كمپرس سرد در اوایل و بعد كمپرس گرم استفاده كنید.
اگر ژل و بوتاکس استاندارد استفاده كنید میتوان گفت برای بدن ضرری ندارد ولی به هرصورت باید بدانید ژل یك ماده خارجی است كه حتی اگر استاندارد باشد وقتی وارد زیر پوست میشود ممكن است بدن نسبت به آن ماده خارجی واكنش نشان دهد و چند ماه یا چند سال بعد، دچار التهاب یا قرمزی یا بهاصطلاح گرانولوم (یعنی واكنش بدن) شود. بنابراین احتمال اینكه یك ژل استاندارد بدن را دچار مشكل كند، وجود دارد اما این خیلی به ندرت پیش میآید عوارضی مثل تورم، التهاب و واكنش جسم خارجی بهصورت سفتی آن نقطه و عفونت.البته ژلهای هیالورونیك چون ظرف 21 ماه جذب میشوند بنابراین احتمال فوقالعاده كمی وجود دارد كه مشكلی ایجاد شود و اگر مشكلی ایجاد شود مربوط به همان 21 ماه است و بعد از آن، جذب میشود.
نکته - اگر از تزریق ژل و بوتاکس استاندارد استفاده شود تنها ممكن است بعد از تزریق دچار كبودی و كمی تورم شود كه معمولا در عرض چند روز برطرف میشود
نتایج درمان
مدت دوام ژلهای موقت بین 9 تا 21ماه است حتی گاهی تا 51 ماه میماند و میتوان با تزریق آن برای افزایش حجم لب، گونه و خط خنده. برای خط اخم كه با بوتاكس برطرف نمیشود هم استفاده كرد با تزریق ژل، بلافاصله حجم از دست رفته به پوست بازمی گردد و چینهایی مانند خطوط لبخند یا پرانتزها و چینهایی كه از كنارههای تحتانی بینی در دوطرف شروع شده و تا گوشههای دهان ادامه پیدا میكنند، از بین میرود. ضمنا با برخی انواع آن میتوان گود افتادگیهای زیرچشم یا فرورفتگیهای برخی قسمتهای پوست را كاهش داد.
نکات قبل از تزریق
چنانچه شما زیر 18 سال می باشید برای تزریق ژل و بوتاکس نیاز به اجازه والدینتان خواهید داشت.
اگر دچار حساسیت های پوستی هستید حتما آن را به اطلاع پزشکتان برسانید.
برای بانوانی که در دوران بارداری قرار دارند تزریق فیلرهای پوستی توصیه نمی شود.
در صورتی که پوست شما دچار عفونت، زخم و یا حساسیت شده است حتما قبل از تزریق به مشاوره پزشکی نیاز خواهید داشت.
حتما به پزشکی با تجربه مراجعه بفرمایید.
منع مصرف ژل های تزریقی
_ حاملگی یا شیر دهی
_ عفونت در ناحیه درمان (مثل تب خال یا آکنه)
_ استعداد بیمار برای تشکیل گوشت اضافه (کلوئید یا اسکار هیپرتروفیک)
_ اختلالات خونریزی دهنده (مثل کمبود پلاکت های خونی یا استفاده از داروهای ضد انعقاد)
_ مصرف داروی اکوتان در 6ماه گذشته
_ آتروفی پوست (نازکی پوست ناشی از مصرف طولانی مدت کورتون یا بیماری ژنتیک مثل سندروم اهلرز-دانلوس)
_ اختلال در ترمیم (مثل ضعف ایمنی)
_ بیماریهای پوستی در ناحیه درمان (مثل ویتلیگو، پسوریازیس، اگزما)
_ بیماری کنترل نشده سیستمیک
_ واکنش حساسیتی (آنافیلاکتیک) قبلی
_ آلرژی های شدید متعدد
_ حساسیت به مواد تشکیل دهنده ژل
_ اختلات روانی یا انتظارات نامعقول بیمار





