رینوپلاستی

جراحی زیبایی بینی یا رینوپلاستی، یک نوع عمل جراحی است که معمولاً توسط جراحان گوش، حلق و بینی، جراحان فک و صورت یا جراحان پلاستیک انجام می‌شود. این عمل جراحی به منظور بهبود کارایی (جراحی ترمیمی) یا ظاهر (جراحی زیبایی) بینی انسان انجام می‌شود. این عمل می‌تواند به منظور بهبود زیبایی یا اصلاح آسیب‌ها، نقص‌های مادرزادی یا مشکلات تنفسی انجام شود. همچنین، جراحی بینی ممکن است به‌صورت ترکیبی با دیگر عمل‌های جراحی مانند بزرگ‌کردن چانه به‌منظور بهبود نتایج زیبایی انجام شود.

اصطلاح "رینوپلاستی" به‌طور عمده به جراحی پلاستیک بینی اشاره دارد که معمولاً به عنوان "عمل بینی" شناخته می‌شود. همچنین، جراحی بینی ثانویه نیز وجود دارد که در آن، بینی پس از یک جراحی اولیه به منظور تغییر شکل یا بهبود عملکرد، مجدداً تحت عمل ترمیمی قرار می‌گیرد.

روش های متداول رینوپلاستی چیست؟

۲ روش برای انجام عمل زیبایی بینی گوشتی و استخوانی وجود دارد؛ در روش بسته ، برش داخل بینی داده می‌شود و با توجه به عدم‌دید کافی موقع عمل دقت کمتری نسبت به روش دوم دارد ، روش دوم ،روش باز است و در مواردی که نوک بینی بد فرم یا دچار کجی شدید بینی است روش باز توصیه می گردد چرا که موقع عمل دید بهتر و دقت بیشتری وجود دارد.

این عمل چقدر درد دارد؟

بعد از انجام عمل، اکثر بیماران اغلب از اینکه درد کمی احساس می‌کنند، تعجب می‌کنند. البته پس از هر نوع عمل جراحی، انتظار برای تجربه‌ی کمی ناراحتی وجود دارد. به همه بیماران داروهای مسکن داده می‌شود. افرادی که جراحی صورت انجام داده اند، ممکن است تا 48 ساعت پس از عمل، هنگام جویدن غذا، احساس درد کنند. اما معمولاً بعد از انجام عمل، هیچ گونه درد غیر قابل کنترلی تجربه نمی‌کنند.

چه زمانی نیاز به انجام رینوپلاستی است؟

جراحی رینوپلاستی می‌تواند موجب تغییر در موارد زیر شود:
اندازه بینی به طوری که با دیگر اجزای صورت متناسب باشد.
پهنای بینی در قسمت پل.
مشخصات بینی با برآمدگی یا فرورفتگی قابل مشاهده بر روی پل بینی.
نوک بینی در صورت بزرگی، افتادگی یا در حالتی که بیش از حد سر بالا باشد.
سوراخ‌های بینی در صورت بزرگی یا سر بالا بودن.
زاویۀ بین بینی و لب بالایی.
همچنین رینوپلاستی می‌تواند مشکلات پیش آمده پس از آسیب و تروما، نقص مادرزادی و یا برخی اختلالات تنفسی را بهبود بخشد.

افرادی که قصد انجام عمل زیبایی بینی را دارند باید نکاتی را رعایت کنند. نکته اساسی این است که متقاضیان عمل جراحی زیبایی بینی باید در تصمیم‌گیری خود دقت و تأمل کنند. در کشور ما بیش از 50درصد متقاضیان جراحی پلاستیک بینی نیازی به جراحی ندارند. جراح پلاستیک صورت و بینی با بررسی و معاینات دقیق باید بیماری را برای جراحی انتخاب کند که عمل جراحی به صلاحش باشد. در واقع، این جراح است که باید بیمار را توجیه کند که آیا جراحی کمکی به زیبایی چهره او می‌کند یا خیر، چرا که امروزه تعداد قابل توجهی از متقاضیان جراحی پلاستیک بینی، در عمل نیازی به جراحی پلاستیک ندارند.

موارد منع انجام جراحی بینی (رینوپلاستی):

- معمولاً مانع خاصی برای انجام عمل جراحی زیبایی بینی وجود ندارد مگر اینکه شخص در شرایط پزشکی خاصی بسر ببرد مثلاً بیماریهای شدید قلبی.
- اما ملاحضاتی وجود دارد:
1. نوجوانان برای انجام عمل جراحی بینی باید صبر کنند تا سن رشدشان به پایان برسد.
2. مشکل انعقاد خون ممکن است موجب خونریزی شود. آسپیرین ممکن است در فرایند انعقاد خون تاثیر بگذارد، لذا در صورت مصرف آسپیرین حتماً به جراح خود اطلاع دهید.
3. فرد حداقل دو تا چهار هفته قبل از عمل جراحی بینی باید از کشیدن سیگار خودداری کند زیرا نیکوتین ممکن است فرایند بهبودی را به تاخیر بندازد.
4. بدن فرد ممکن است کلوئید ساز باشد (کلوئید به باقیمانده اثرات زخم گفته می شود)
5. فرد باید نسبت به انتظاراتش از عمل جراحی بینی واقع بین باشد مخصوصاً نوجوانان و والدین آنها. جراحی زیبایی بینی ظاهر فرد را بهتر می کند و در نتیجه اعتماد به نفسش را بالا می برد اما به هیچ وجه فرد جدیدی نمی سازد یا چهره متفاوتی ایجاد نمی کند.
6. جراحی بینی انجام شده در قبل ممکن است مشکلاتی ایجاد کند. درصورتی که قبلاً هم عمل جراحی بینی انجام داده اید و قصد انجام مجدد آن را دارید حتماً برای جراح خود شرح دهید.

5

مشکلات و شایعات رایج بعد از جراحی بینی یا ( رینو پلاستی )

یکی از شایع ترین مشکلات بیماران بعد از عمل بینی اظهار تورم مخصوصاً در ناحیه نوک بینی است
باید دانست که تورم ارتباطی با نوع جراحی بینی ، رینوپلاستی ندارد و بستگی کامل با نوع پوست ( کلفتی یا نازکی ) آن دارد. که
بهتر است شب ها از دو بالش در زیر سر استفاده کرد تا از تورم صبحگاهی در ناحیه نوک بینی جلوگیری شود.
و یا می توان شب ها در ناحیه نوک بینی چسب محکم زد.
در برخی از موارد استفاده از کورتن به شکل تزریقی در ناحیه نوک بینی توصیه می شود ولی بهتر است بیش از
۲ تا ۳ باراستفاده نشود.
آب ریزش بینی بعد از جراحی بینی ، رینوپلاستی
مشکل شایع دیگر آب ریزش از بینی است که بهتر است از داروهای آنتی هیستامین استفاده گردد. و حل این مشکل مستلزم گذشت زمان است و به مرور بهتر می شود
احساس برآمدگی یا فرورفتگی در هنگام لمس بینی
مشکل دیگری که بیماران مطرح می کنند این است که است که در هنگام لمس بینی خود در نقطه ای برآمدگی یا تیزی استخوان را حس می کنند این امر بسیار شایع است مخصوصا ً در افرادی با شخصیت وسواسی این امر شایع تر است.
باید دانست که دقت در لمس به مراتب از نگاه دقیق تر است و باید توضیح داد که در اکثر بیماران می توان با لمس فرورفتگی و برآمدگی را تشخیص داد و این اشکال ربطی به جراحی بینی ، رینوپلاستی ندارد ولی اگر برآمدگی و فرورفتگی در نگاه و در ظاهر فرد مشخص بود لازم است که ترمیم انجام شود.
هر نگاه دقیق به صورت می تواند اشکالات جزئی را نشان دهد ولی همه آنها نیاز به ترمیم ندارند.

هزینه

در اعمال غیر اورژانسی، هزینه یکی از موارد مهم است که باید در نظر گرفته شود. هزینه‌ی جراحی بینی ممکن است بسته به مهارت جراح و مکان انجام جراحی متفاوت باشد، بنابراین توصیه می‌شود از جراح خود در مورد هزینه‌ها سؤال کنید. هزینه‌ها شامل هزینه جراح، هزینه بیمارستان، هزینه بی هوشی، هزینه داروها و هزینه آزمایشات می‌باشد.

هنگامی که جراحی بینی به منظور بهبود راه‌های تنفسی انجام می‌شود، به عنوان یک عمل بازسازی محسوب می‌شود و ممکن است بیمه شما این هزینه را پوشش دهد، اما برای این کار نیاز به معاینه و تائید علت دارد. در این مورد توصیه می‌شود با پزشک و بیمه خود مشورت کنید.

باید به یاد داشت که رضایت شما از نتیجه‌ی جراحی مهم‌تر از هزینه‌ای است که پرداخت می‌کنید. بنابراین هنگام انتخاب یک جراح پلاستیک برای انجام عمل، باید در نظر داشت که تجربه جراح و راحتی شما مهم‌تر از هزینه است.