لیپوساکشن چیست؟ هزینه و عوارض

j

حذف چربی‌های اضافی انباشته شده در انواع مختلف بدن، از جمله شکم، پهلوها و ران‌ها، گاهی اوقات بسیار دشوار و زمان‌بر است. رژیم غذایی و ورزش معمولاً به تنهایی کافی نیستند تا این چربی‌های مقاوم را از بین ببرند. بنابراین، بسیاری از افرادی که به دنبال داشتن اندامی فرماندهنده و متناسب‌تر هستند، به روش لیپوساکشن متوسل می‌شوند. این روش، که بیش از سه دهه است که انجام می‌شود، یکی از محبوب‌ترین و پرکاربردترین روش‌های جراحی پلاستیک محسوب می‌شود. در ادامه، قیمت لیپوساکشن برای اعضای مختلف بدن را بررسی می‌کنیم.

لیپوساکشن معمولاً به صورت عملی سرپایی در کلینیک انجام می‌شود.متخصصان مجرب ما در کلینیک با ارزیابی وضعیت، نیازها و خواسته های شما بهترین برنامه درمانی را به شما ارائه می دهند.

پس از لیپوساکشن معمولاً نیازی به بستری شدن نیست، مگر آن که مقدار زیادی چربی تخلیه شده باشد. اگر درمان بر روی ناحیه بزرگی از بدن یا حجم زیادی چربی انجام شود، بیمار یا تحت بیهوشی عمومی قرار می‌گیرد یا برای راحتی وی از ترکیبی از داروی آرام‌بخش و بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود.

روش‌های نوین‌تر لیپوساکشن


پیشرفت‌های علمی و فناوری اخیراً تکنیک‌های لیپوساکشن را ایمن‌تر، ساده‌تر و بی‌دردساخته است. این تکنیک‌های جدید عبارت‌اند از:

  • لیپوساکشن تامسنت: این تکنیک شامل بی‌حس کردن ناحیه‌ای که قرار است لوله از آن عبور داده شود می‌شود. در این روش، قبل از انجام لیپوساکشن به روش قدیمی، مقدار فراوانی از محلول بی‌حسی حاوی لیدوکائین و اپی‌نفرین داخل بافت چربی تزریق می‌شود. این تکنیک نیازی به بیهوشی عمومی ندارد.
  • لیپوساکشن با اولتراسوند: در این تکنیک، چربی با استفاده از اولتراسوند به مایع تبدیل می‌شود تا تخلیه آن به‌صورت راحت‌تر انجام شود. این روش برای تخلیه چربی بالای شکم، پهلوها و پشت و کمر بسیار مفید است.
  • لیپوساکشن با لیزر: در این روش از امواج با انرژی پایین برای آب کردن چربی استفاده می‌شود و چربی از طریق کانولای کوچکی از بدن خارج می‌شود.

ناحیه‌های قابل درمان با لیپوساکشن

  • عمل جراحی لیپوساکشن به روش بادی جت که با نام «لیپوساکشن آب» یا «لاغری با بادی جت» نیز شناخته می‌شود، یک روش ابتکاری برای حذف چربی‌های اضافی بدن است. این روش از جریان مایعات شور استفاده می‌کند تا چربی‌ها را به آرامی از جای خود براند و بردارد. بادی جت یک روش لیپوساکشن پیشرفته است که برای برداشتن چربی‌های اضافی بدن از فشار آب استفاده می‌کند.
  • روش لیپوماتیک (که تحت عنوان روش لیپوساکشن اینفراسونیک نیز شناخته می شود)، یک ابزار مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا است که کاربرد این سیستم در خارج کردن بخش زیادی چربی از همه نقاط بدن بطور بی خطر، موثر امروزه برای همگان شناخته شده است. در این سیستم سلول های چربی در ابتدا تجزیه شده (یا با حرکت های لرزشی به شکل ذرات ریز در می آیند) و سپس ذرات باقیمانده به آرامی توسط دستگاه از محل خارج می شوند). روش مورد استفاده در لیپوماتیک مشکلات موجود در روش لیپوساکشن قدیمی را ندارد و علاوه بر این می تواند از بافت های بدن (اعصاب، رگ های خونی، و عضلات) در برابر فرآیند لیپوساکشن حفاظت نماید. در این حالت با ایجاد 600 لرزش در هر دقیقه، روش لیپوماتیک می تواند بطور موثر سلول های چربی نامطلوب را از بین برده و به نتایج مورد انتظار درمان شامل ایجاد پوست صاف تر و همراه با برآمدگی کمتر بدون ایجاد کبودی در محل درمان دست پیدا کند. هزینه لیپوماتیک نهایی آن به متغیرهای زیادی (از قبیل اندازه ناحیه مورد عمل، حجم بافت چربی برداشته شده، مرکز درمانی انتخاب شده برای عمل و غیره) بستگی دارد.

دلیل انجام لیپوساکشن


به خاطر داشته باشید که لیپوساکشن به منظور کاهش وزن انجام نمی‌شود، بلکه هدف اصلی این عمل شکیل‌تر کردن یک یا چند بخش از بدن است. لیپوساکشن معمولاً بر روی ناحیه‌های "مقاومی" انجام می‌شود که ورزش و رژیم غذایی تأثیری در از بین بردن چربی آنها ندارد مثل لاغری شکم و پهلو.

لیپوساکشن برای درمان عارضه‌هایی چون بیماری‌های زیر نیز به کار می‌رود:

  • تومور چربی خوش خیم (لیپوما)
  • بزرگ شدن غیرطبیعی سینه‌های مردان (گاینکوماستی یا سودوگاینکوماستی)
  • اختلال در متابولیسم چربی بدن (لیپودیستروفی)
  • تعریق بیش از حد زیر بغل

افراد مناسب برای استفاده از این روش


متقاضی مناسب لیپوساکشن فردی است که شرایط جسمی خوبی دارد و از وجود چربی‌ای در بدن ناراحت است که در برابر رژیم یا ورزش مقاوم است. زنان و مردان بالای 18 سال در شرایط جسمی مناسب نامزدهای ایده‌آل لیپوساکشن محسوب می‌شوند.

اما توصیه می‌شود اشخاص زیر از انجام لیپوساکشن خودداری کنند:

  • بانوان باردار یا مادران شیرده
  • بیمارانی که داروهای رقیق کننده خون مصرف می‌کنند، مگر این که بتوانند مصرف چنین داروهایی را در هفته‌های قبل و بعد از عمل متوقف سازند.
  • افراد دارای حساسیت به لیدوکائین، یکی از مواد مورد استفاده در لیپوساکشن.
  • ابتلا به عارضه‌های خاصی مانند دیابت یا فشار خون بالا باعث می‌شود لیپوساکشن نتایج قابل قبولی نداشته باشد. اختلال در سیستم ایمنی بدن، ابتلا به دیابت، بیماری قلبی یا ریوی و وجود مشکل در گردش خون مانعی بر سر راه انجام لیپوساکشن محسوب می‌شود، چرا که انجام عمل تحت این شرایط ممکن است با عوارض جدی همراه باشد.

نوجوانان و لیپوساکشن


مواردی وجود داشته است که نوجوانان 12 ساله ناچار به انجام لیپوساکشن شده‌اند. البته چنین مواردی نادرند، اما پزشک گاهی، به ویژه پس از کاهش وزن قابل ملاحظه‌ای که یک یا دو توده چربی را باقی گذاشته است، به لیپوساکشن روی می‌آورد. پزشک معمولاً بلوغ عاطفی و اعتماد به نفس نوجوان را پیش از موافقت با لیپوساکشن ارزیابی می‌کند و می‌سنجد. اکثر این بیماران تمایل دارند یک بخش از بدن‌شان متناسب‌تر گردد تا اعتماد به نفس‌شان به لطف این پیکرتراشی فزونی یابد.

بزرگسالان


از آنجایی که در لیپوساکشن چربی تخلیه می‌شود، اما پوست سفت و کشیده نمی‌شود، بهترین نتایج در مورد بیماران با پوست دارای خاصیت ارتجاعی مناسب مشاهده می‌شود. بیماران مسن‌تر عموماً نسبت به بیماران جوان‌تر پوست افتاده‌تری دارند.

انتظار از لیپوساکشن و نتایج عمل


پس از انجام عمل، ناحیه درمان شده با استفاده از نوارهای کشی و چسب مخصوص، جوراب‌های نگه‌دارنده (مانند جوراب‌های مخصوص رگ‌های واریسی)، کمربند مخصوص یا دیگر گونه‌های گن‌ها یا لباس‌های محکم نگه‌دارنده و تنگ، به مدت ۳ تا ۴ هفته بسته می‌شود تا ورم، کبودی و درد کاهش پیدا کنند. بروز کبودی و تورم تا حدودی طبیعی است و ممکن است تا ۷ تا ۱۰ روز پس از عمل ادامه داشته باشد.

ترشح مایع از محل‌های برش در چند روز اول پس از عمل معمولاً رخ می‌دهد و برای کاهش خطر عفونت، پزشک ممکن است آنتی‌بیوتیک تجویز کند.

اکثر بیماران می‌توانند بلافاصله پس از اتمام درمان و بهبودی از تأثیر داروی بی‌حسی و آرام‌بخش بلند شده و فعالیت‌های روزمره خود را از سر بگیرند. با این حال، برگشت به روال سابق ممکن است چند روز تا چند هفته زمان ببرد و بیمار باید در صورت بروز درد، فعالیت‌های خود را محدود کند.

اثرات جانبی و عوارض


  • بی‌حسی، دردناکی، کبودی و تورم موقت داخل و اطراف بخش‌های درمان شده
  • تحریک و زخم شدن جزیی اطراف محل‌های برش ایجاد شده برای وارد کردن کانولا
  • موج‌دار شدن یا باد کردن پوست. پوست معمولاً پس از چند ماه سفت و جمع می‌شود، هر چند پوست برخی بیماران همچنان تا حدی شل باقی می‌ماند.

اثرهای جانبی نه چندان رایج لیپوساکشن عبارت‌اند از:

  • تغییر رنگ دائمی پوست
  • سطح ناهموار پوست ناحیه درمان شده
  • آسیب دیدن عصب‌ها و پوست. گرمای تولید شده در عمل لیپوساکشن با اولتراسوند گاهی پوست را می‌سوزاند و به بافت زیر پوست آسیب می‌زند.

هزینه و قیمت


از آنجایی که عمل لیپوساکشن متناسب با نیازهای هر بیمار انجام می‌شود، برآورد هزینه دقیق آن ممکن نیست. بااین حال در زمان تعیین هزینه درمان، عامل‌های زیر در نظر گرفته می‌شود:

  • ناحیه مورد نظر
  • تعداد ناحیه‌های مورد نظر
  • عمل انتخابی پزشک و بیمار: هزینه روش‌های پیشرفته‌ای مانند لیپوساکشن با اولتراسوند یا لیزر در مقایسه با عمل‌های قدیمی‌تر بیشتر است.
  • پزشک انتخابی معالج بیمار
  • ناحیه محل زندگی: هزینه لیپوساکشن نیز مانند موارد بسیار دیگر تابعی از متغیر محل سکونت است.

هشدارها


اضافه وزن پس از لیپوساکشن احتمالاً بیانگر تجمع چربی جدید در بخش دیگری از بدن به جز ناحیه‌ای است که سلول‌های چربی آن تخلیه شده است. چربی جدید در عمق بدن، یعنی اطراف اندام‌هایی مانند قلب یا کبد ایجاد می‌شود. این نوع چربی بیش از گونه انباشته شونده در نزدیکی سطح بدن، برای مثال در ران یا لگن، مضر است. بنابراین تمام اشخاصی که لیپوساکشن انجام می‌دهند، پس از عمل باید بیش از پیش مراقب باشند تا دچار اضافه وزن نشوند.