رینوپلاستی

rhinoplasty_nose

جراحی زیبایی بینی یا رینوپلاستی، یک عمل جراحی داخلی بینی است که برای رفع انسداد، بهبود تنفس و اصلاح عیوب بینی انجام می‌شود. این عمل شامل دو تکنیک اصلی به نام‌های Open و Close می‌شود، هرکدام دارای مزایا و معایبی می‌باشند.

تکنیک Close، که منجر به انجام عمل جراحی فقط از داخل سوراخ بینی می‌شود، بدون هیچ برش یا بخیه‌ای از بیرون. این تکنیک معمولاً در افرادی که دارای سوراخ‌های بینی بزرگ یا نامتقارن هستند، استفاده می‌شود. در برخی موارد، یک برش بسیار ظریف در کنار بینی قرار می‌گیرد که در نهایت هیچ اثری باقی نمی‌ماند.

از آنجا که هر فرد و شرایط بینی‌ای متفاوتی دارد، انتخاب تکنیک مناسب برای هر فرد باید توسط یک پزشک متخصص و با توجه به نیازهای خاص انجام شود.

چه افرادی به جراحی بینی نیاز دارند؟

معمولاً افرادی که بینی نامتقارن دارند یا قسمتی از بینی آن‌ها شکل کلی بینی را خراب کرده است، بهترین کاندیداها برای جراحی بینی هستند. همچنین، افرادی که بینی بزرگ و پهن یا بسیار کوچک دارند، معمولاً مناسب برای بهبود شکل ظاهری بینی از طریق جراحی بینی هستند. افرادی که دچار مشکلات ساختاری در بینی هستند و این مشکلات باعث کاهش کیفیت زندگی آن‌ها شده است، نیز به جراحی بینی نیاز دارند.

عواملی مانند تصادف یا وارد شدن ضربه به بینی می‌تواند از مهم‌ترین عواملی باشد که منجر به تغییر فرم بینی می‌شود. در چنین مواردی، فرد کاندیدای مناسبی برای جراحی بینی می‌باشد.

بسیاری از افراد جوان اظهار می‌کنند که از شکل بینی خود راضی نیستند و به جراحی بینی یا رینوپلاستی مراجعه می‌کنند. اگر وضعیت عمومی و سلامتی فرد خوب باشد، هیچ وقت برای جراحی بینی دیر نیست. در این موارد، معمولاً رینوپلاستی (جراحی بینی) همراه با دیگر اعمال زیبایی صورت مانند کشیدن پوست صورت و غیره به طور همزمان انجام می‌شود.

یك بيني عمل شده چه ويژگيهايي بايد داشته باشد ؟

1- كار كرد آن طبيعي باشد و اگر از اول اختلالي در كار كرد بيني وجود دارد بايد در عمل جراحي برطرف شود.

2- ساختمان آن تضعيف و آسيب پذير نشود. بخصوص با گذشت زمان تغيير شكل بد پيدا نكند.

3- زيبايي بيني طبيعي باشد و با ساير اجزا صورت متناسب باشد

.دو ويژگي اول براي ما اصل است : نبايد براي زيبا كردن بيني كار كرد آن مختل شود . نبايد براي زيبا كردن بيني ساختما ن آن تضعيف شود.

مزایای جراحی بینی چیست؟

فردی که غالب اوقات دچار گرفتگی بینی است، و یا فردی که بواسطه نازیبایی شکل ظاهری بینی اعتماد به نفس کافی ندارد با جراحی بینی می‌تواند زندگی خود را تغییر دهد.
بسیاری از افراد پس از جراحی بینی و رفع مشکلات ساختاری با اعتماد به نفس بیشتری در جامعه به فعالیت‌ های روزمره خود می‌پردازند. فعالیت‌ هایی نظیر دویدن، شنا و یا حتی خوانندگی.

علت گرفتگی بینی پس از جراحی بینی چیست؟

پس از جراحی زیبایی بینی، گرفتگی و انسداد بینی در چند هفته اول امری طبیعی است. این مشکل ناشی از تورم مخاط بینی و تجمع crust در حفرات بینی است. در روزهای ابتدایی پس از جراحی، گرفتگی بینی با شستشوی بینی با نرمال سالین برطرف می‌شود. این شستشو منجر به خروج ترشحات، کاهش التهاب و تورم مخاط بینی می‌شود. همچنین، در صورت خونریزی می‌توان از نرمال سالین سرد برای شستشوی بینی و کنترل خونریزی استفاده کرد. در برخی موارد، استفاده از کورتیکواستروییدهای موضعی می‌تواند روند کاهش التهاب و تورم مخاطی را تسریع کند.

در 48 تا 72 ساعت از قطره‌های فنیل افرین یا نفازولین نیز می‌توان استفاده کرد، البته نه به صورت مکرر. استفاده مکرر از این قطره‌ها می‌تواند منجر به آسیب مخاط بینی شود.

اما برخی اوقات علی رغم بهبود التهاب و تورم مخاط بینی، گرفتگی بینی در بیمار مرتفع نمی گردد. علل انسداد بینی پس از جراحی زیبایی بینی مشتمل است بر:

انحراف سپتوم بینی

تنگی و ناکارآمدی والو داخلی بینی

ناکارآمدی والو خارجی بینی

هیپرتروفی (بزرگ شدگی) شاخک

چسبندگی های مخاطی.

بعد از عمل
پس از عمل، فرد باید در حالتی که سر بالاتر از بدن قرار گرفته، استراحت کند؛ این امر جهت کاهش خونریزی و تورم ضروری است. داشتن خونریزی خفیف و ترشحات مخاطی از بینی تا چند روز پس از عمل طبیعی است.
بینی شما ممکن است به علت تورم یا قرار گرفتن پنبه‌هایی که حین عمل درون آن گذاشته شده است، بزرگ به نظر برسد. در اغلب موارد، پانسمان روی بینی باید به مدت یک تا هفت روز پس از عمل باقی بماند. همچنین ممکن است پزشک به منظور حفاظت از بینی از نوار آتل یا گچ (Splint or Plaster Cast) استفاده کرده باشد که معمولاً حدود یک هفته روی بینی می‌ماند.
به منظور کاهش احتمال خونریزی و تورم ممکن است پزشک از شما بخواهد که تا چند هفته پس از عمل موارد زیر را رعایت کنید:
از انجام فعالیت‌های شدید همچون ایروبیک و آهسته دویدن خودداری کنید.
شنا نکنید.
فین نکنید.
از خوردن غذاهایی که نیاز به جویدن زیاد دارند، اجتناب کنید.
از تغییر حالت شدید چهره همچون لبخند زدن یا خندیدن خودداری نمایید.
به آرامی مسواک بزنید طوری که لب بالایی زیاد حرکت نکند.
لباس‌هایی بپوشید که از جلو باز می‌شوند. لباس‌های بسته را نباید از روی سر خود بکشید.
علاوه بر این به مدت حداقل هشت هفته پس از جراحی، از قرار دادن عینک بر روی بینی اجتناب کنید. همچنین برای مدتی از قرار گرفتن بینی خود در معرض آفتاب جلوگیری کنید. اشعه خورشید ممکن است منجر به تغییر رنگ دائمی پوست روی بینی شود.
تا دو یا سه هفته پس از عمل ممکن است تورم موقت، تغییر رنگ پلک‌ها و بی‌حسی رخ دهد. بسته‌های یخ یا کمپرس سرد می‌تواند به کاهش تورم و کبودی اطراف چشم‌ها کمک کند.
به دلیل کُند بودن فرآیند بهبود‌ ممکن است نتیجۀ نهایی تا یک سال پس از عمل مشاهده نشود.

هزینه جراحی بینی چقدر است؟
هزينه عمل جراحي بيني بر حسب اينكه بيني چه ميزان نياز به تغيير دارد و چه اقداماتى حين عمل بايد انجام پذيرد متفاوت است. اين رقم بين سه تا شش ميليون تومان متغير است. لازم به ذكر است كه هزينه مركز جراحي نيز در مبالغ فوق پيش بيني شده است. هزینه جراحی مجدد بینی نیز بر حسب ایرادات بینی و دفورمیتی های به جا مانده از جراحی اول متفاوت است.