بیماری واژینیت و راه های درمانی

hhh130

بیماری واژینیت و راه های درمانی

در واژن زنان، دو نوع میکروب به صورت طبیعی وجود دارند. مصرف آنتی‌بیوتیک به طور خودسرانه توسط زنانی که به یک بیماری عفونی مانند سرماخوردگی مبتلا هستند، می‌تواند باعث از بین رفتن میکروب‌های غیر بیماری‌زای در بدن آن‌ها شود و زمینه‌ای برای ابتلا به عفونت واژن (واژینیت) فراهم کند. همچنین، برخی از میکروب‌های بیماری‌زا در بدن همسران بیماران وجود دارند و اگرچه در بدن مردان، علائم خاصی ایجاد نمی‌کنند، اما پس از انتقال به بدن زنان، می‌توانند منجر به عفونت قارچی واژن شوند. به همین دلیل، در برخی از حالت‌های عفونت، به هر دوی زوجین به طور همزمان دارو تجویز می‌شود.

بیماری واژینیت چیست ؟

به عفونت دستگاه تناسلی زنان که در اثر باکتری یا عوامل بیماری زا می باشد گفته می شود.

علایم عفونت قارچی واژن شامل موارد زیر می‌باشد:

  • ترشحات واژن: یکی از نشانه‌های متداول عفونت قارچی، ترشحات سفیدرنگی است که از ناحیه واژن خارج می‌شود. این ترشحات ممکن است به رنگ سبز یا زرد هم باشد و مقدار آن‌ها می‌تواند متفاوت باشد.
  • خارش و سوزش واژن: ناحیه تناسلی این بانوان معمولاً متورم می‌شود و احساس خارش و سوزش در این ناحیه را تجربه می‌کنند. سوزش این ناحیه ممکن است شدید شود و شدت آن در هنگام رابطه جنسی با همسر و ادرار کردن بسیار بدتر می‌شود.
  • بوی واژن: هنگام عفونت قارچی، بوی نامطبوعی احساس می‌شود. البته بوی نامطبوع واژن و یا ترشحات واژن، در بیماری‌هایی نظیر واژینوباکتریال نیز دیده می‌شود. آزمایش ترشحات توسط پزشک متخصص، در تشخیص قطعی و دقیق بیماری به پزشک کمک می‌کند.

تذکر: ترشحات طبیعی واژن در زنان را نباید با عفونت قارچی اشتباه گرفت. ترشحات طبیعی شبیه ترشحات زنان قبل از قاعدگی می‌باشد. اگر در مورد طبیعی یا غیر طبیعی بودن این ترشحات شک دارید، با پزشک خود مشورت نمایید.

پیش گیری از بیماری واژینیت :

در هنگام مقاربت باید مرد از واسائل پیشگیری و حفاظتی استفاده کند تا از عقونت جلوگیری به عمل آید . همچنین تجویز آنتی بیوتیک بمدت طولانی مدت ممکن باعث رشد قارچ کاندیدا و واژینیز ناشی از آن شود.

چگونه درمان می شوید؟

درمان این بیماری بسیار ساده و معمولا با استفاده از کرمهای موضعی ضد قارچ مخصوص دستگاه تناسلی بانوان و یا گاهی هم اگر قادر به استفاده از کرم واژینال نباشید، با خوردن دارو درمان پذیر می باشد. گاهی توسط داروهائی که احتیاج به نسخه پزشک ندارد این بیماری به راحتی درمان پذیر است. ولیکن باز هم تکرار می کنم، چنانچه حامله هستید و یا به طور مکرر درگیر این بیماری می شوید، باید حتماً به پزشک خود مراجعه کنید که علت اصلی را جویا شوید.

چگونه از ابتلا مکرر به این بیماری عفونت واژن پیشگیری کنیم؟

به نکات زیر توجه داشته باشید.

  • حتماً از شورت های کتانی استفاده کنید.
  • تا آنجا که ممکن است از پوشیدن شورت های پلاستیکی و یا بسیار تنگ و چسبان خودداری کنید.

از کاغذهای توالت حاوی مواد معطر و رنگی، Tampon، Pad های معطر و Bubble Bath و یا به طور کلی نشستن در وان حمام پرهیز کنید.

  • اگر باز هم گرفتار عفونت مکرر قارچی واژن شدید به پزشک خود حتماً مراجعه کنید به دو دلیل نخست اینکه ممکن است علت بیماریهای سیستمیک بدن باشد و دو م گاهی لازم است که پزشک شما را برای مدت چند ماهی روی درمان بگذارد که از تکرار عفونت جلوگیری شود.

داروهای ضد قارچ برای درمان :

۱ ) clotrimazole—Famcare,Gyno-lotrimin, Mycelex-7

اين دارو به صورت شياف واژينال موجود است ودر هر بسته ان ٧ عدد شياف واژينال ١٠٠ ميلي گرمي وجود داشته كه بايد ٧ روز متوالي از ان استفاده نمود. اين دارو هم چنين به صورت قرص وجود داشته كه لازم است سه شب متوالي از قرصها استفاده نموده و با استفاده از اپليكيتور ان قرص را وارد واژن نمود .

۲ ) butoconazole—Femstat 3,Mycelex-3

اين دارو به صورت ٣ اپليكيتور كه از قبل پر شده اند موجود است و هر اپليكيتور براي استفاده در يك شب در نظر گرفته شده است .

۳ ) miconazol—Monistat 3,Monistat 7

این دارو به صورت ٣ شياف واژينال ، ٢٠٠ ميلي گرمي و هم چنين ٧ شياف واژينال ، ١٠٠ ميلي گرمي موجود مي باشد و بايد به صورت متوالي هر شب مصرف شده تا تمام شود .

با این راه‌ها دربرابر عفونت بیمه شوید:

برای درمان غیر دارویی عفونت‌های تناسلی، می‌توانید یک قاشق غذاخوری جوش شیرین را در یک لیتر آب حل کرده و دستگاه تناسلی را با این محلول بشویید. شست‌وشو با این محلول محدودیتی ندارد و می‌توانید هر روز این کار را انجام دهید.

همیشه دستگاه تناسلی را تمیز و خشک نگه دارید. این کار با رعایت بهداشت فردی می‌تواند شما را از گزند انواع عفونت‌ها دور نگه دارد. اگر ساعاتی از روز را بیرون از منزل به سر می‌برید و ناچار هستید از سرویس‌های بهداشتی عمومی استفاده کنید، حتما دستمال کاغذی جیبی همراه داشته باشید.

از لباس زیرهایی استفاده کنید که از الیاف طبیعی تهیه شده‌اند و مرتبا لباس زیر خود را تعویض کنید. دوش واژینال بتادین روش موثری در پیشگیری از عفونت است. البته کسانی می‌توانند از این روش استفاده کنند که دچار بیماری‌های تیروئیدی نبوده یا باردار نباشند.

ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن یکی از عوامل ایجاد عفونت است. با تقویت سیستم ایمنی‌تان از ابتلا به عفونت جلوگیری کنید. مصرف ویتامین‌ها در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش موثری را ایفا می‌کند. سبزیجات و میوه‌ها منابع سرشار ویتامین هستند که باید در برنامه غذایی روزانه‌تان گنجانده شوند.

در زمان قاعدگی حتما به بهداشت فردی‌تان بیش از پیش توجه کنید. در صورت امکان هر روز دوش کوتاهی بگیرید و پدها را در فواصل کوتاه عوض کنید.