کاشت مو و عوارض

0b243

کاشت و پیوند مو به انتقال موهای مقاوم از پشت سر به نواحی کم موی سر و صورت انسان می‌پردازد. این موها دائمی بوده و از ریزش مو جلوگیری می‌کنند و می‌توانند شسته، اصلاح و آرایش شوند. این فرآیند از دو مرحله برداشت مو و کاشت مو تشکیل شده است که هر دو مرحله با بی‌حسی موضعی انجام می‌شود. بیمار در طول عمل هوشیار است و داروهای مورد نیاز را مصرف می‌کند. این روش‌ها بهتر است توسط جراحان ماهر و با استفاده از وسایل استریل در محیط مناسب انجام شود. قبل از انجام این عمل، بیماران باید با عوارض ممکن پس از جراحی آشنا شوند. پیوند موی زنده یک عمل جراحی است که روی مو و پوست سر انجام می‌شود و برای انجام این عمل، توصیه می‌شود که بهترین فرد متخصص و ماهر در زمینه پیوند مو را انتخاب کند.

روش FUT

روش کاشت مو FUT به عنوان یک روش برداشت مو از پشت سر استفاده می‌شود. در این روش، یک باریکه از پوست و مو به عرض حدود 2 سانتیمتر و طول 25 سانتیمتر از پشت سر بیمار برداشته می‌شود. سپس پوست پشت سر با اندکی کشش به هم رسانده و با نخ نایلون بخیه می‌شود. دوازده روز بعد بخیه‌های پشت سر برداشته می‌شود. عرض نوار برداشته شده حدود 20 میلیمتر است و اسکار بخیه کاملا زیر موها پنهان می‌شود و دیده نمی‌شود. باریکه برداشته شده از پشت سر توسط تکنسین‌های کاشت مو به قطعات کوچکی به نام گرافت تقسیم می‌شود. هر گرافت شامل 1 تا 4 تار مو است و سپس این گرافت‌ها در جلوی سر کاشته می‌شوند. آماده‌سازی گرافت‌ها توسط میکروسکوپ‌های تخصصی پیوند مو و گرافت‌های آماده کاشت در سرم و ظرف مخصوص انجام می‌شود.

روشFUT روش استاندارد برداشت مو در عمل جراحی می باشد بیشترین مقدار مو را در یک جلسه می توان برداشت و کاشت نمود .هدر رفتن موها اندک است و بالای 90% موهای برداشته شده می بایست در آینده رشد کند.نسبت به روش FIT زیبائی و بازدهی بالاتری دارد اما اندکی سنگین ترازروش کاشت مو به روش FIT می باشد . روش FUT یک عمل جراحی کلاسیک می باشد می بایست حتما توسط یک جراح یا پزشک کاملا آشنا به تکنیک های جراحی انجام شود تا بهترین نتیجه و کمترین صدمه به بیمار را داشته باشیم.

مزایای روش FUT

یکی از مزایای کاشت موی طبیعی این است که میزان آسیب به ریشه‌های مو به دلیل استفاده از میکروسکوپ کم و بیش از 90 درصد موهای برداشت شده به صورت سالم پیوند زده می‌شود. این نکته باعث برتری این روش در افرادی که میزان بانک محدودی دارند نسبت به روش FIT می‌گردد. موهای ناحیه پشت سر و کنار سر آسیب ندیده و بقیه پوست جهت برداشت در مراحل آتی سالم باقی می‌ماند. در این روش نیاز به کوتاه کردن موهای پشت سر قبل از عمل نمی‌باشد و حتی امکان کاشت موهای بلند نیز وجود دارد. بالغ بر 95 درصد موهای برداشت شده به صورت سالم پیوند زده می‌شود.

معایب روش FUT

در صورت تسلط پزشک،امکان آسیب وباقی ماندن جوشگاه درناحیه پشت سروجود دارد.لازم به ذکر است که دراین روش پزشک مجرب،امکان ترمیم ناحیه برداشت پوست به صورتی که هیچ گونه آثاری از جوشگاه باقی نماند را دارد امکان کمی بی حسی در ناحیه بالای منطقه برداشت پوست تا 3 ماه پس ازعمل وجود دارد واغلب بیماران نیاز به 1 بارمراجعه جهت کشیدن بخیه ناحیه ترمیم را دارند.

پیشگیری از ریزش مو

۱- سعی کنید در برنامه غذایی خود ازسبزی‌ها و میوه‌های تازه به مقدارزیاد استفاده کنید. به این منظور خوردن سبزی‌هایی چون کرفس، جعفری، کاهو و اسفناج بیشتر توصیه می‌شود. گفتنی است اسفناج علاوه بر خاصیت تقویت‌ کنندگی رنگدانه ‌های مو، یک منبع غنی از آهن است که باعث تقویت استخوان‌ها، ناخن‌ها و موها می‌شود. اسفناج به تنهایی در بدن جذب پایینی دارد و باید برای اثرگذاری بیشتر همراه با آبلیمو و یا ماست مصرف شود.

۲- پس از حمام کردن اگر موهای شما خشک و پرحجم می‌شود به جای ژل که باعث خفه شدن مو می‌شود از روغن‌های مفید و سالم گیاهی استفاده کنید. به علاوه به خاطر داشته باشید که هیچ روغنی نباید بیش از ۳ ساعت روی سر بماند و پس از آن باید به خوبی شسته شود.

۳- حنا برای مو، گیاه مفیدی است اما تاثیر خود حنا با شامپوهای آن به هیچ وجه قابل مقایسه نیست. اگر رنگ حنا به‌ نظرتان ناخوشایند است می ‌توانید از گیاهان بی‌ رنگ ‌کننده استفاده کنید.

۴- سبوس برنج نیز گیاه بسیار مفیدی است که می ‌توان از دم‌ کرده آن به جای چای برای تقویت موها استفاده کرد.

۵- از تماس گرد و خاک و دود زیاد به موها خودداری کنید که دشمن موهستند. در پایان نیز توصیه می‌شود در حد امکان به جای شانه پلاستیکی از شانه چوبی استفاده کنید. همچنین تا حد امکان از سشوار استفاده نکنید و درصورت ضرورت، حرارت آن بسیار کم باشد.به علاوه از شانه‌ کردن موها در حمام بپرهیزید.

محدودیت های کاشت مو

1) تعداد موهای قابل برداشت از منطقه دهنده مو: واضح است که هرچقدر منطقه دهنده مو (پشت سر) در فرد کوچک تر و محدود تر باشد تعداد موهای آن هم کمترشده و بالطبع نتیجه پیوند مو هم ضعیف ترخواهدبود.

2) کیفیت موهای قابل برداشت ازمنطقه دهنده مو: هرچقدر مو نازک تر و ضعیف تر باشد میزان پوشانندگی آن نسبت به موهای ضخیم و قوی کمتر بوده و تراکم کمتری ایجاد می کنند. در ضمن موهای مجعد و فِر پوشش ظاهری بیشتری نسبت به موهای صاف بوجود می آورند.

3) تطابق رنگ پوست سر با رنگ مو: ملاحظه شده است که هرچقدر رنگ مو با رنگ پوست به همدیگر نزدیک تر باشند، آن ناحیه با پوشش موی بیشتری به نظر می آید. برای مثال موی بلوند و سفید با پوست روشن و یا موی مشکی با پوست تیره چنین حالتی را بوجود می آورند.

4) خصوصیات پوست سردر منطقه دهنده: در روش FUT هرچقدر پوست پشت سر شل تر بوده و قابلیت کِش سانی بیشتری داشته باشد نوار پهن تری می توان برداشت و بالطبع تعداد موهای برداشته شده هم بیشترمی گردد ولی درروش FIT این محدودیت وجود ندارد. از طرف دیگر وجود اسکار ضایعات و بیماری های پوستی و هر گونه اختلال در پوست پشت سر به عنوان مانعی برسر راه برداشت مو عمل کرده و تعداد موهای قابل برداشت را به شدت کاهش می دهد.

5) کاشت موهای قبلی در بیمار به هر روشی که انجام شده باشد: در صورت انجام پیوند موی قبلی نه تنها بانک موی فرد در پشت سر آسیب دیده و تعداد موهای قابل برداشت شخص در عمل فعلی بسیار کمتر می گردد بلکه قرار دادن گرافت ها به دلیل فرآیند ترمیم زخم و ایجاد اسکار در مناطق طاس مشکل تر و همچنین امکان زنده ماندن آنها و رویش موی جدید نیز کاهش پیدا می نماید.

6) وسعت منطقه طاس و شدت طاسی: واضح است که با افزایش سطح منطقه طاس و نیز شدت ریزش موی سر در فرد میزان تراکم موهای کاشته شده نیز کاهش می یابد.